Głosowanie na grę java 2009 roku
Odpowiedz do tematu

:
Moje głosy przedstawiają się następująco :

Cops L.A. Police - głosując na gliniarzy od Gameloftu kierowałem się walorami tytułu a nie sympatią do producenta :) . Pochwały należą się jej między innymi za niebanalną fabułę oraz ciekawą grafikę . Dwa malutkie minusy , który w niej dostrzegłem to troche za niski poziom trudności i mała żywotność ale jeżeli komuś spodoba się tytuł zawsze może zagrać drugi raz i kolekcjonować achievementy , których nie udało się zdobyć za pierwszym razem.

Aż 4 lata wielbiciele mobilnego Dooma czekali na kontynuację kultowego eRPeGa i moim zdaniem nie mieli prawa czuć się zawiedzeni - druga cześć wciąga jak nidy przedtem. Głos na Doom II.

Firma Gameloft chyba najbardziej kojarzona jest ze świetnymi platformówkami. Ich dziecko Assassin's Creed 2 jest chyba najlepszym przykładem tych słów. Pierwsza część była na tyle dobra , że wystarczyło jedynie lekko ulepszyć rozgrywkę i grafikę , by wyszedł hit na miano gry roku. Twórcom udało się to celująco i moim zdaniem AC 2 jest głównym faworytem tego prestiżowego plebiscytu .

:
Czyli grą roku zostaje ... Assasins Creed 2 ??
Drugie miejsce zajmuje C.O.P.S. natomiast trzecie razem Anno i Galaxy on Fire ;)

Ja się pytam gdzie Earthworm Jim... Gdzie Doom 2 ... Znowu wygrywa komercha. I Gameloft.

:
No chyba już koniec wszystko wiadomo

:
Jeszcze 2 godziny, poczekajcie ;P

(po tych 2h zedytuję posta wyłaniając zwycięzcę i inne miejsca)

:
COPS LA Police- ta gra po prostu wprowadziła najwięcej nowości. Inne tytuły były kontynuacjami jakichś serii, albo nie wniosły nic do gatunku.

:
Nieniejszym ogłaszam głosowanie na grę java roku 2009 za zakończone!

Wszystkim dziękuję za oddane głosy, widać, że do samego końca nic nie było wiadomo ;P Jak choćby 2h temu Assasins Creed 2 wygrywał z Copsami. A tu remis jest teraz.

Tak więc czas na przyznanie miejsc:

Miejsce III z piętnastoma głosami zajmują razem gry... Doom 2 RPG oraz Anno: Create a New World!

Miejsce II z szesnastoma głosami... Galaxy on Fire 2! A dodam, że ten tytuł wcześniej wahał się pomiędzy piątym a czwartym miejscem.

No i miejsce I zajęły gry, które zdobyły po 21 głosów pod sam koniec ankiety......

Assasins Creed 2 oraz Cops L.A! Brawo, gratulacje, to kolejne wyjazdowe zwycięstwo gości (Dariusz Szpakowski - Fifa 10)

Jak widać pomysł z kandydaturami do wyborów był trafny, jedynym "outsaiderem" był Brain Challenge, ale kto uzna to za super grę?

A komentując wyniki ankiety: zaskoczony jestem, że A2 zaszedł tak daleko. Tylu zwolenników nie było w "rozmowach o grach" w temacie poświęconym tej grze. Tytuł grywalny, ale aż tak? Dla mnie to zabijacz czasu. Za to Cops ma zasłużenie pierwsze miejsce. Dla mnie ta produkcja jest świetna, jak Szak to ujął, wnosi coś nowego, nie jest kontynuacją, no i ta muzyczka z menu ;]

Myślę, że GoF2 mógł wygrać, ale nie każdy miał okazję lub też telefon nie pozwalał na zagranie w wersję cracked, lub też nikomu nie chciało się kupić (co ja zrobiłem, jak miałem N73).

A teraz pozostałe miejsca:
Miejsce IV: Earthworm Jim i NFS Shift
Miejsce V: Stranded 2
Miejsce VI: Clone 3D
Miejsce VII: Brain Challenge: Think Again!

Jeszcze raz dziękuję za udział w ankiecie. Możecie komentować tutaj wyniki ;)

PS: Już po dodaniu ankiety zaznaczyłem Gof'a i Copsów (ponieważ nie powiedziałem jeszcze co zaznaczyłem)

:
No cóż, powiem tak- również dziwi mnie pierwsza pozycja AC2, ale jeszcze bardziej dziwi mnie pozycja GoF 2. Tak narzekają, że nudna etc, a jednak drugie miejsce.
No cóż, gdyby Deep został wydany w 2009, to nie miałbym wątpliwości kto wygra.
Co do COPS- wszyscy chwalili, więc właśnie zacząłem grać (drugi raz), i niechcący skończyłem. Gdyby była DŁUŻSZA, to było by git.

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

SHOUTBOX

Pełna wersja forum